GER40 (DAX) Teknik Analizi ve Piyasa Yorumum
Bugün GER40 (DAX) grafiğini detaylıca inceledim ve önemli seviyeleri belirledim. 4 saatlik zaman diliminde destek ve direnç noktaları oldukça net görünüyor. Şimdi bunları sizlerle paylaşmak istiyorum:

🔹 Destek ve Direnç Alanları
✅ Güçlü Destek Bölgeleri:
22.850 - 22.900 aralığında alıcılar devreye giriyor. Fiyat buradan birkaç kez tepki almış, bu da bölgenin güçlü bir destek olduğunu gösteriyor.
22.300 - 22.400 seviyelerinde de geçmişte alış sinyalleri oluşmuş, burası da dikkat edilmesi gereken bir nokta.
🚩 Önemli Direnç Bölgeleri:
23.250 - 23.300 aralığında ciddi bir direnç var. Fiyat bu bölgeyi birkaç kez test etmiş ama henüz güçlü bir kırılım gelmemiş.
23.400 seviyesi ise ana direnç konumunda, buranın aşılması yükselişi hızlandırabilir.
🔹 Piyasa Hareketleri ve Olası Senaryolar
📉 Satış (SELL) sinyalleri, direnç seviyelerinde tetiklenmiş ve kısa vadeli düşüşler yaşanmış. 📈 Alış (BUY) sinyalleri ise güçlü destek bölgelerinde oluşmuş ve fiyatın yukarı yönlü tepki vermesini sağlamış.
📊 Bundan Sonra Ne Olabilir?
1️⃣ Eğer fiyat 23.250-23.300 seviyelerini güçlü bir şekilde kırarsa, 23.400 seviyesine doğru bir yükseliş bekleyebiliriz. 2️⃣ Eğer fiyat bu dirençten geri dönerse, önce 23.100, ardından 22.900 destek seviyelerine çekilme ihtimali var. 3️⃣ Daha derin bir düzeltme gelirse, 22.850’nin altına sarkma durumunda 22.400 - 22.300 seviyelerine kadar bir düşüş mümkün olabilir.
📌 Sonuç ve Strateji
Şu an fiyat kritik bir direnç seviyesinde. Eğer buradan güçlü bir kırılım gelirse yükseliş hızlanabilir. Ama satış baskısı devam ederse, aşağı yönlü hareketler görebiliriz. Strateji olarak, destek seviyelerinden alım, direnç seviyelerinden satış mantıklı görünüyor.
Tabii ki bu sadece bir teknik analiz, yatırım tavsiyesi değil. Piyasayı yakından takip edip gelişmelere göre pozisyon almak önemli.
Bol kazançlar dilerim! 📉📈🚀